aandacht te kort in relatie

Aandacht te kort in relatie

Niemand komt graag aandacht te kort in zijn/haar relatie, maar we hebben het allemaal wel eens gedaan: je geniet van een diner met je partner, maar dan krijg je een WhatsAppje. Je kunt het niet laten op het appje te openen en.. voor je het weet ben je verdiept in je telefoon terwijl je partner in stilte eet, wachtend op aandacht.

Minder schermtijd, meer tijd voor face-to-face gesprekken

Dit kan ook ‘s avonds thuis gebeuren: je partner scrollt door zijn/haar Facebook nieuwsoverzicht terwijl jij probeert je frustraties te uiten over je drukke werkdag. Zo irritant!

In het boek The Seven Principles for Making Marriage Work schrijft Dr. Gottman dat de meeste van ons gemakkelijk hun mobiele apparaat uitschakelen in de kerk of bioscoop. Maar als we met onze partner zijn, blijkt dit een stuk moeilijker. We moeten dit juist doen als we met onze partner zijn! Niemand wil aandacht te kort in zijn/haar relatie.

Wanneer je je partner negeert en wel aandacht besteedt aan je telefoon, keer je je af van de behoefte van je partner aan emotionele verbondenheid.

Het is belangrijk om je partner aandacht te geven en te reageren op zijn/haar behoefte. Verkort je “schermtijd” en heb eens een echt face-to-face gesprek. Je nieuwsoverzicht kan wachten, je partner niet.

Durf jij de uitdaging aan?

Ga deze week bewuster om met je telefoongebruik. Pak jij je telefoon erbij als je in gesprek bent met je partner? Probeer dat niet te doen! Leg bewust je telefoon weg of zet hem op stil. Je partner verdient jouw volle aandacht!