echte liefde is

Echte liefde is …

Het is makkelijk om te denken dat partners in een gelukkige relatie vertrouwen op echte liefde als een wederkerende daad.

Jij krabt op mijn rug en…

Echte liefde is… “Ik doe iets voor jou en jij doet iets voor mij”. Zoiets als: “jij krabt op mijn rug ik zal de jouwe krabben.”

Maar deze ongeschreven regel kan leiden tot het gevaar dat je bijhoudt wie wat heeft gedaan voor wie. Als je een score bijhoudt, verlies je uiteindelijk allebei.

Het bijhouden van een score is het teken van spanning in een relatie en kan leiden tot wrok als de score niet gelijk oploopt.

Echte liefde is … iets doen zonder tegenprestatie

In een gelukkige relatie ruim je niet de vaatwasser in als beloning omdat de ander heeft gekookt. Dit doe je uit een positief gevoel over jouw partner en relatie.

Als je dit herkent, probeer je dan te focussen op de intentie van jouw actie en hoe ze staan op je “Emotionele Bankrekening”. Dit zal leiden tot positiviteit en vertrouwen in je relatie.

Uitdaging

Waarom doe jij iets voor je partner? Doe je het uit liefde, of doe je het als tegenprestatie? Wees je deze week bewust van de intentie van jouw handelen!