gezonde relatie

Gezonde relatie: “Hoe was je dag, schat?”

Wil je een gezonde relatie op lange termijn? Leer dan omgaan met druk en spanning buiten je relatie!

Een gezonde relatie krijg je zo!

De beste manier om te leren omgaan met druk en spanning is om aan het eind van de dag samen met je partner te praten over hoe de dag ging. We noemen dit het “Hoe was je dag, schat?” gesprek. Bespreek wat je die dag hebt gedaan, hoe het op je werk was, wie je hebt gesproken, etc. Vertel vooral ook waar je je druk om maakte die dag of wat je spannend vond.

Maar, let op: er is één regel! Je mag niet praten over je relatie.. Dit gesprek is niet het moment om relatieproblemen te bespreken. Nee, het is juist een kans om elkaar te steunen, zodat je de stress die je hebt ervaren kunt laten gaan.

Als je elke dag zo’n gesprek hebt, zal het jullie relatie verbeteren!

Uitdaging

Prik elke dag een momentje voor een “Hoe was je dag, schat?” gesprek. Misschien vind je dit fijn om tijdens het avondeten te doen of voordat jullie gaan slapen. Bespreek jullie dag, en dan vooral waar je die dag van baalde. Door dit met elkaar te bespreken, zul je merken dat jullie relatie gezond blijft! Wat er gebeurt buiten je relatie zal op deze manier geen invloed hebben op je relatie.

Meer lezen over het “Hoe was je dag, schat?” gesprek? Lees deze blog: https://www.gottman.com/blog/the-one-daily-talk-that-will-benefit-your-marriage/