kies voor je partner

Kies voor je partner

Het is goed om de kant van je partner te kiezen als hij/zij teleurgesteld is over iets buiten jullie relatie. Kies voor je partner, zelfs als je vindt dat je partner ongelijk heeft. Zo laat je zien dat je hem/haar steunt.

Leef je in in de gevoelens van je partner, toon in eerste instantie empathie. Als je het niet helemaal met je partner eens bent, kun je op een later moment advies geven aan je partner. Doe dit echter alleen als je partner dat wilt en wanneer hij/zij klaar is om het te horen.

Voorbeeld

Als de baas van je partner boos is omdat je partner 5 minuten te laat is, zeg dan niet: “misschien had je baas een slechte dag” of: “je bent altijd laat”.

Probeer in plaats daarvan te zeggen: “schat, dat was echt oneerlijk” of: “je hebt zo hard gewerkt, ik begrijp waarom je gefrustreerd bent”.

Vergeet niet dat het wij-gevoel erg belangrijk is in een gezonde relatie. Het kiezen van de kant van je partner laat zien dat jullie een team zijn.

Durf jij je uitdaging aan?

Merk je dat je partner deze week teleurgesteld is? Toon empathie en kies voor je partner. Vraag hem/haar wat er is. Steun je partner door te laten merken dat je aan zijn/haar kant staat.