meer seks in relatie

Meer seks in relatie? Praat over seks!

In boeken over relaties lees je nauwelijks over seks. En in boeken over seks lees je nauwelijks over relaties. Als je de boekenplanken in de boekwinkel afstruint, zul je dus nooit weten dat relatie en seks met elkaar verbonden zijn. Je komt er nooit achter hoe je je seksleven nu echt kan verbeteren.

Seksuele angst voorkomen

Als seks alleen gaat over techniek en niet over communicatie zal het resultaat seksuele angst zijn. Het wordt moeilijk om over te praten. Probeer je houding te veranderen in plaats van seks te isoleren van jouw relatie. Bij seks hoort ook mondelinge communicatie.

Je seksleven is meer dan een orgasme

Stop met denken dat seks alleen gaat over orgasmes. Zie elke positieve reactie als seks, of het nu een lichamelijke of mondelinge reactie is.

Voorspel gebeurt elke keer als jij dichterbij je partner komt. Laat een orgasme niet het doel zijn, maar zie in dat je seksleven gaat om verbinden. Niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk.

Durf jij de uitdaging aan?

Wees je deze week bewust van jouw intenties als je dichtbij je partner komt. Ben je vaak gericht op lichamelijk genot of heb je juist behoefte aan een gesprek?

Meer tips om je seksleven te verbeteren? Volg ons online relatieprogramma! In de module ‘seks’ geven we een aantal praktische tips.