Verbonden voelen met je partner

Hoe kun je je meer verbonden voelen met je partner?

Wil jij je meer verbonden voelen met je partner? Een van de belangrijkste punten in een relatie is het hebben van een ‘wij’ gevoel. Het idee dat jij en je partner samen één zijn.

Tips om je meer verbonden te voelen met je partner

Om meer het wij-gevoel te krijgen, moet je je partner op de eerste plaats zetten. Dit betekent dat je je partner boven alles zet.

In veel relaties zet de partner zijn/haar moeder op de eerste plaats, maar dit staat het belangrijke wij-gevoel in je relatie in de weg. Je bent in de eerste plaats echtgenoot of echtgenote, daarna pas zoon of dochter. Je moeder of vader komt dus op de tweede plek.

Dit is voor ouders geen makkelijke positie om in te nemen. Dat begrijpen we heel goed. Misschien kwets je de gevoelens van je moeder (of vader), maar je zult merken dat ook zij na een tijdje zullen accepteren dat jouw relatie prioriteit heeft.

Belangrijke sleutel voor een betere band met je vriend/vriendin

De sleutel tot het creëren van een wij-gevoel is dus partij kiezen voor je partner. Stel je voor: je ouders (of schoonouders) proberen voor jou te bepalen hoe jij de vakantie doorbrengt. Zorg dat je in zo’n situatie op één lijn staat met je partner.

Laat je (schoon)ouders weten dat het iets is dat jullie als partners besluiten. Doe dit op een rustige manier, zodat het je (schoon)ouders duidelijk wordt dat zij hier geen invloed op hebben.

Ga jij de uitdaging aan?

Je verbonden voelen in een relatie is erg belangrijk. Je moet elkaar kunnen vrijlaten in bepaalde beslissingen, dus accepteer de keuzes en acties van een ander.

Wees solidair naar je partner, maar ook naar je familie. Ook andersom is solidariteit van belang: jouw partner en jouw familie moeten ook solidair naar jou toe zijn.

Vind deze week een manier om de solidariteit in jouw relatie of familie te verhogen. Ga met elkaar in gesprek. Evalueer vervelende uitspraken die in jouw hoofd zijn blijven hangen en kom samen tot een gemeenschappelijk inzicht.