verbeter je seksleven

Mannen opgelet: Verbeter je seksleven met deze simpele tip!

Met de volgende simpele tip verbeter je je seksleven. Onderzoek van de Amerikaanse onderzoeker Gottman toont namelijk aan dat zowel de man als de vrouw aangeven een meer bevredigend seksleven te hebben als de man huishoudelijke taken doet, dan wanneer de vrouw vindt dat haar man niets doet in het huishouden. Vrouwen vinden mannen die huishoudelijke taken willen doen dus extreem aantrekkelijk. 

Hoe meer huishoudelijke taken, hoe beter ons seksleven?

Het is niet zo dat hoe meer taken je doet, hoe beter je seksleven wordt. Onderzoek toont aan dat het niet gaat om de daadwerkelijke hoeveelheid taken van de man. Nee, de subjectieve kijk van de vrouw bepaalt of de man genoeg doet in het huishouden. Het gaat erom wat de vrouw denkt dat de man doet.

Twee andere variabelen in het huishouden die invloed hebben op een goed seksleven zijn (1) of de partner de huishoudelijke taken doet zonder dat hierom wordt gevraagd, en (2) of de partner flexibel is in zijn taken en de behoefte van de vrouw vervult.

Durf jij de uitdaging aan?

Mannen, doe deze week de huishoudelijke taak die jouw partner zelf moeilijk of vervelend vindt. Doe deze taak op eigen initiatief. Zet bijvoorbeeld het vuilnis buiten, was de ramen van het huis of trek het onkruid uit de tuin. Zo verbeter jij jullie seksleven!

 

Meer tips? Volg de module ‘seks’ in ons online relatieprogramma!