5 cadeautips Valentijnsdag – Positieve woorden

Blijkt uit de liefdestalentest dat jouw partner graag positieve woorden hoort? Dan is het niet meer zo moeilijk om een geschikt Valentijnscadeau voor hem/haar te vinden!

Positieve woorden

Niet elke partner ontvangt het liefst cadeaus. Het spreken van positieve woorden is ook een manier om jouw liefde te uiten. Natuurlijk, vrijwel iedereen ontvangt liever complimenten dan kritiek, maar jouw partner is hier extra gevoelig voor. Probeer je partner daarom (meer) complimenten te geven, spreek bemoedigende woorden of geef bevestiging.

Cadeautips

Op Valentijnsdag wil je iets extra’s doen, daarom hebben we 5 cadeautips voor je:

 1. Laat een lief briefje achter op de koelkastdeur
  Staat jouw partner eerder op om naar zijn/haar werk te gaan? Verras hem/haar met een lief briefje! Zeg waarom je jouw partner zo leuk vindt, waar je op bent gevallen of wens je partner een fijne dag. Misschien staat jouw partner wel vroeg op om jou ontbijt op bed te geven. Hoe leuk is het dan als hij/zij verrast wordt met een lief briefje vol positieve woorden?
 2. Schrijf een liefdesbrief (met de hand) en laat hem met de post bezorgen
  Wanneer heb jij voor het laatst een handgeschreven brief gestuurd? Misschien was het wel in jullie prille verkeringstijd. Schrijf nog eens zo’n liefdesbrief aan je partner, want echte post is zoveel leuker! Vind je dit lastig? Lees hier 15 tips om de perfecte liefdesbrief te schrijven.
 3. Noteer op post-its 10 redenen waarom je je partner zo leuk vindt en hang dit overal op in huis
  Vind je een liefdesbrief toch te moeilijk, kies dan voor deze variant. Schrijf op een post-it kort en krachtig waarom jij van je partner houdt. Geef complimentjes (plak er één op de spiegel) en bemoedig hem/haar. Hang deze post-its op allerlei verschillende plekken in en buiten huis, zodat je partner onverwachts steeds weer nieuwe positieve woorden tegenkomt!
 4. Maak een pot met lieve briefjes
  Jouw liefde laat je niet één dag in het jaar merken, nee, dat doe je 365 dagen per jaar. Schrijf daarom 365 kleine briefjes en stop ze in een glazen pot. Op deze manier heeft jouw partner op elke dag van het jaar een lief woord. Kun je niet zoveel bedenken? Minder mag ook!
 5. Schrijf verschillende open when.. brieven
  Een relatie is niet altijd rozegeur en maneschijn. Daarom is het belangrijk om positieve woorden te horen als het even wat minder gaat of als jullie op dat moment niet bij elkaar zijn. Schrijf verschillende brieven die geopend kunnen worden in verschillende situaties. Kijk hier voor situaties waarvoor je een brief kunt schrijven.

Deel jouw Valentijnscadeau!

We zijn heel benieuwd wat jij voor je partner hebt gedaan op Valentijnsdag! Laat het ons weten door ons te taggen op Facebook en/of Instagram (@LoveSync).

Nog meer tips? Kijk op onze Pinterest of lees onze cadeautips voor de andere liefdestalen (1 2 3 4)!

Over LoveSync

Verlang je naar nieuwe energie in jullie relatie? Wellicht is ons programma iets voor jullie! LoveSync leert je namelijk niet alleen om de juiste liefdestaal te spreken, maar we willen je op veel meer gebieden helpen om jullie relatie te verbeteren. Benieuwd waar jouw/jullie verbeterpunten liggen? Doe de gratis relatiecheck!