ruzie-relatie

Ruzie maken met je partner en toch je relatie verbeteren?

Hebben jij en je partner wel eens onenigheid of ruzie? Dit is niet heel gek, want heel veel stellen hebben regelmatig meningsverschillen. Sommige mensen denken dat ruzie maken niet goed is, maar het kan juist heel verhelderend werken. Je kunt zelfs ruzie maken met je partner en toch je relatie verbeteren!

De sleutel is om op een goede manier ruzie te maken. Hoe? We geven je een belangrijke relatietip om op een positieve manier ruzie te maken!

Is er reden om ruzie te maken in een relatie?

Het is knap lastig om tijdens ruzie even afstand te nemen, maar toch raden we je aan dit eens te doen. Neem even een stapje terug en stel je tijdens een discussie dan eens deze vraag: “Hoe zeker ben je over je standpunt op een schaal van 1 tot 10?”

Dit is een snelle en simpele manier om te communiceren over jullie positie in de onenigheid. Als jij als score een 2 geeft en je partner een 9 is de onenigheid het niet waard om over te discussiëren.

Jij bent niet zeker van je gelijk, maar je partner is dat wel. Accepteer in dat geval het standpunt van je partner en zet je er over heen. Laat de onenigheid rusten.

Als jij als score een 9 geeft en jouw partner geeft ook een 9, dan is de onenigheid het wel waard om over te discussiëren. Probeer in zo’n situatie elkaars standpunt te begrijpen door open vragen te stellen. Bespreek met elkaar jullie argumenten en probeer tot een gezamenlijk standpunt te komen.

Je relatie verbeteren!

Overtuig de ander van jouw gelijk, laat je overtuigen door je partner of sluit samen een compromis. Op deze manier is jullie onenigheid zo opgelost! Lukt het niet? In de module ‘frustratie overwinnen’ van ons programma geven je meer tips!

Durf jij de uitdaging aan?

Breng wat je zojuist hebt gelezen in praktijk! Vraag de volgende keer dat jij en je partner het ergens over oneens zijn: “Hoe zeker ben je over je standpunt op een schaal van 1 tot 10?” 

Bepaal of jullie score het waard is om over te discussiëren. Zo ja, ga met elkaar in gesprek. Zo nee, laat de onenigheid rusten.