niet praten relatie

Soms moet je niet praten over je relatie

Dit lijkt een tegenstrijdig advies, toch? Dat is het echter niet. Wanneer je aan het einde van de dag je stress probeert kwijt te raken is de regel: niet praten over je relatie. Voer een stress-verlagend gesprek.

Stress-verlagend gesprek

Waarom? Een stress-verlagend gesprek helpt jullie om te gaan met de stress in het dagelijks leven. Dit is de stress die niet wordt veroorzaakt door jullie relatie. Door over deze stress te praten, zal het niet in je relatie terecht komen.

Niet praten over je relatie helpt 

Natuurlijk is het goed om regelmatig te zeggen wat je verwacht van je partner en hoe je je voelt in je relatie. Maar over je relatie praten helpt niet als je wilt ontstressen en verbinding wilt maken.

Actief luisteren is belangrijk bij een stress-verlagend gesprek. Reageer op elkaars gevoelens met empathie en zonder oordeel. Het is een goed ritueel om aan het eind van de dag te samen te zijn en elkaar emotioneel te ondersteunen op andere gebieden van jullie leven.

Uitdaging

Voer vanavond een stress-verlagend gesprek. Praat niet over jullie relatie, maar vertel elkaar wat je vandaag hebt meegemaakt.