relatie verbeteren

Relatie verbeteren? Plan een date night!

Onderzoek heeft aangetoond dat het bespreken van aandachtspunten in een relatie kan veranderen hoe partners omgaan met conflict. We raden je dus aan om elke week even de tijd te nemen om de plus- en minpunten in jullie relatie te delen, want dit zal jullie relatie verbeteren. Doe dit tijdens een gezellige date night. Je hoeft niet de hele avond jullie aandachtspunten te bespreken, maar neem er even de tijd voor.

Hoe verbeter ik op een praktische manier mijn relatie?

Hoe je dit doet? Begin het gesprek positief. Bespreek eerst wat er goed is gegaan sinds jullie laatste date. Noem hierna allebei 5 dingen die je waardeert aan de ander. Probeer specifiek te zijn.

Bespreek hierna (negatieve) zaken die wellicht naar boven zijn gekomen. Wees zachtaardig en luister met een open houding. Wissel af wie aan het woord is, spreek en luister. Probeer door met elkaar te spreken en naar elkaar te luisteren het ‘probleem’ op te lossen.

De belangrijkste vraag om je relatie te verbeteren

Stel aan het einde de vraag: “Wat kan ik deze week doen om jou geliefd te laten voelen?” Ga hier de komende week mee aan de slag!

Durf jij de uitdaging aan?

Plan deze week een uurtje samen en volg de hierboven beschreven stappen. Bespreek tijdens deze eerste wekelijkse date night wat je fijn en minder fijn vond deze week.

Toon waardering voor je partner, maar vertel hem/haar ook wat je graag anders zou willen zien. Zo’n basis zal er voor zorgen dat jullie in de toekomst beter om kunnen gaan met (dreigend) conflict. Deze date night zal jullie relatie verbeteren!