communiceren met vriend of vriendin

Beter leren communiceren met je vriend of vriendin?

Het stellen van open vragen is van groot belang in een relatie. Open vragen kunnen namelijk leiden tot betere en meer diepgaande gesprekken. Communiceren met je vriend of vriendin zal je relatie verbeteren.

Tip: Communiceer met je vriend of vriendin door een open vraag te stellen

Maar wat is een open vraag nu precies? Dat leggen we je graag uit! Een open vraag is een vraag die niet beantwoord kan worden met alleen ’ja’ of ‘nee’.

Als jij een open vraag stelt, bemoedig je je partner om zijn/haar ervaringen, meningen en emoties delen.

Door het stellen van open vragen toon je oprechte interesse in het leven van je partner en vraag je naar zijn/haar diepste gevoelens. Het is een veel betere manier van communiceren dan het stellen van gesloten vragen waar je vriend/vriendin alleen ‘ja’ of ‘nee’ op kan antwoorden.

Voorbeelden van communiceren met je vriend of vriendin

Vragen die je zou kunnen stellen zijn:

  • Waar maak jij je zorgen om?
  • Wat verlang je op dit moment van mij?
  • Wat is jouw zwartste scenario?

Het stellen van een open vraag geeft je vriend/vriendin de mogelijkheid om op emotioneel niveau contact met je te leggen en te verbinden.

Durf jij de uitdaging aan?

Analyseer deze week eens de vragen die je stelt. Zijn dit open of gesloten vragen? Probeer meer open vragen te stellen. Vind je het lastig om goede open vragen te bedenken? Bespreek dan bovenstaande vragen! Door het stellen van open vragen komt er een gesprek op gang waarin jullie emoties kunnen delen. Je zult zien dat dit erg waardevol is!