ongelukkig in relatie

Ongelukkig in jouw relatie? Zo word je weer gelukkig!

Als je ongelukkig bent in jouw relatie, zullen jij en je partner elkaar waarschijnlijk niet steunen bij verdriet. Je partner heeft geen zin om te moeten dealen met jouw verdriet. Ongelukkige partners communiceren dan ook: “Als je pijn hebt, als je ongelukkig bent, als jij kwetst zal ik er niet voor jou zijn. Dit hoeft niet altijd met woorden gezegd te worden, maar vaak is het te merken door non-verbale communicatie zoals lichaamshouding.

Wat is het motto in jouw relatie?

In een gelukkige relatie proberen partners juist om elkaars behoeften te vervullen. Hun motto is: “Als je gekwetst bent, staat de wereld even stil en luister ik naar jou. Ik ben er voor jou.” De partner is bereid om naar de ander te luisteren, hem/haar te troosten en er voor hem/haar te zijn.

Een groot verschil tussen een gelukkige en een ongelukkige relatie is dus de wil om te verbinden. We noemen dit ook wel afstemming. Ben jij bereid om jouw gevoelens en idealen even opzij te zetten en je af te stemmen op de behoeftes van je partner?

Uitdaging

Let deze week op het motto in jullie relatie. Zijn jullie bereid om af te stemmen op elkaar? Zet je alles opzij om naar je partner te luisteren als hij/zij er even doorheen zit? En straal je dit ook uit?

Meer lezen over afstemming in een relatie? Klik hier: https://www.gottman.com/blog/trust/