kritiek relatie

Kritiek op relatie

Kritiek op je relatie komt vaak diep van binnenuit jezelf: je twijfelt aan jezelf.

Zelftwijfel kan zich ontwikkelen door de jaren heen, maar het begint vaak al in je kinderjaren. Als je jezelf bekritiseert is het vaak moeilijk om vreugde te vinden in wat goed gaat in jullie relatie. Kritiek op je relatie voert de boventoon.

Wees niet te streng voor jezelf

De oplossing? Wees niet te streng voor jezelf! Natuurlijk, verontschuldig je en neem verantwoordelijkheid als dat nodig is, maar vergeef ook vooral de fouten die jij zelf maakt en jouw imperfecties. Dit kan een groot verschil maken in jouw rol als partner of als ouder.

Focus op het positieve in jullie relatie

Probeer je te richten op wat goed gaat. Zie in wat jij bijdraagt aan jullie relatie. Toon jouw dankbaarheid aan anderen en erken hun positieve eigenschappen. Dit zal je gedachten trainen om op de positiviteit te focussen.

Hoe meer je jouw relatie kunt doordringen met dankbaarheid en lof, zowel voor jezelf als voor je partner, hoe meer diepgaand en vervullend jullie leven samen zal zijn.

Uitdaging

Oefen deze week in het niet te streng zijn voor jezelf. Loopt het even niet zo lekker in je relatie of zijn je kinderen in een lastige bui? Neem het jezelf niet kwalijk, maar probeer het positief in te zien. Richt je op wat wel goed gaat!