moeite met liefde geven

Moeite met liefde geven

In alle aspecten van het leven is het belangrijk dat je voor jezelf zorgt. In een relatie is het vooral belangrijk dat je je niet uitgeput voelt. Als je uitgeput bent, heb je moeite met liefde geven aan je partner.

Zorg goed voor jezelf

Zorg voor jezelf op de manier die voor jou werkt. Steun je partner in zijn/haar pogingen om voor zichzelf te zorgen. Jullie hebben het allebei nodig om positief te blijven en verbondenheid in jullie relatie te ervaren.

Wat is voor jou een manier om voor jezelf te zorgen? Misschien is het hardlopen, vroeg naar bed gaan of tijd voor jezelf nemen en iets doen wat je leuk vindt.  Wat het ook is: maak tijd vrij en plan het in. Dit zal je helpen om in balans te blijven. Hierdoor kun je beter omgaan met stress.

Conflict met je partner

Om kunnen gaan met stress is vooral belangrijk tijdens een conflict met je partner. Als je kunt omgaan met stress raak je psychologisch niet uitgeput en zul je een kalme en rationele discussie kunnen voeren. Lukt dit niet? Neem 20 minuten pauze om af te koelen. Je relatie zal hiervan profiteren!

Uitdaging

Merk je dat je je vaak uitgeput voelt? Dat je geen energie meer hebt en snel overprikkeld bent? Dat je moeite hebt met liefde geven? Doe het deze week rustig aan. Zorg goed voor jezelf! De moeite om liefde te geven zal minder worden.