relatieproblemen na geboorte kind

Relatieproblemen na geboorte van kind

Als je ouder wordt, en vooral als je trouwt en kinderen krijgt, heb je vaak het gevoel dat je serieus en professioneel moet zijn. Na de geboorte van een kind kun je hierdoor relatieproblemen ervaren. Je probeert om niet kinderachtig en speels over te komen, maar juist volwassen.

Speels zijn is belangrijk

Maar tijd vrijmaken voor speelsheid en creativiteit kan juist helpen om je tevreden te voelen in het ouderschap. Onderzoek van Dr. Arthur Aron toont aan dat stellen die op spannende en romantische date-avonden gaan of die meedoen aan uitdagende activiteiten zich tevredener voelen in hun relatie. Relatieproblemen worden zo voorkomen.

Probeer in het nieuwe jaar tijd vrij te maken om samen met je partner leuke dingen te doen. Je kunt bijvoorbeeld naar een concert gaan, dansles nemen of op stedentrip gaan.

Wat je ook kiest, wees er zeker van dat het opwindend en romantisch is. Neem samen even afstand van de druk die volwassen zijn en het opvoeden van een kind met zich meebrengt. Dit kan jullie relatie nieuwe energie geven!

Uitdaging

Maak een lijstje met goede voornemens. Zet hierop ook de leuke dingen die je met je partner wilt gaan doen. Zo kun je even uit je rol als ouder stappen en kun je helemaal jezelf zijn!